6de leerjaar (6)

sportdag

De stad Mortsel organiseerde op 4 juni een sportdag voor de Mortselse scholen.  Uiteraard waren wij aanwezig.  Jammer genoeg konden we niet proeven van alle activeiten, maar wij hebben ons kunnen uitleven met frisbee, touwtrekken, hindernissenparcours, paallopen, Haka dansen, blaaspijpschieten en kayaken.  Het was een heel leuke dag.  Dat kan je wel zien aan de foto's.

De stad Mortsel organiseerde in samenwerking met VSV voor haar scholen 'Het Grote Fietsexamen'.  Wij waren van de parij met het 6de leerjaar en leerden ondertussen ook over zichtbaarheid, de dode hoek van vrachtwagens en banden plakken.  Het was een boeiende dag!

bibbezoek

Vanwege de maand van het jeugdboek werden we in de bibliotheek van Mortsel uitgenodigd voor een digitaal spel met opzoekwerk in echte boeken.  Wat een leuke combinatie!

Tijdens de lessen over de Europese bespraken we hoe wetten gemaakt worden.  Maar dit is een heel moeilijk 'iets'.  Daarom hebben we het concreet gemaakt door zelf een ministerraad te organiseren.  Elk kind was minister van een bepaald land en moest de mening van zijn/haar land voorbrengen.  Op het einde werd dan gekeken of de wet goedgekeurd was.  De beslissing?  Op Europees vlak mogen er geen frisdrankautomaten op de speelplaatsen meer staan :-).

De kinderen van het 6de leerjaar werkten tijdens de lessen WO rond het thema WO.  Hiervoor boksten zij een tentoonstelling over het leven in de Middeleeuwen in elkaar.  Van het boerenleven tot de adel, van tandwielen tot katrollen, van techniek toen tot diezelfde techniek nu.  Het kwam allemaal aan bod.  

Nieuwste blogs

Onze nieuwste blogs
  • Prev
We gingen een wandeling maken en we moesten allemaal opdrachtjes doen bij winkels en gebouwen. Op een kaart zochten we
De herfst is al even bezig en de bladeren beginnen van de bomen te vallen. Nadat de kinderen op de weide een boom als
Op 27 september hielden we met het derde leerjaar een fijne speelnamiddag. We kleedden ons net zoals vroeger: korte
Op 26 september wandelden we naar de shelter aan Fort 4. Daar had de stad Mortsel gezorgd voor een heus
Uit welke materialen bestond speelgoed? Hoe werd het vroeger gemaakt? Wat was het favoriete speelgoed van oma en opa?
Top